Намерете си история

25 март 2011 г.

Радио НЕТ: Сериал на Ружа, 9 г.

 
В Радио НЕТ измислихме сериала като начин да се говори по-дълго, без да има формата на предаване, подчинено на една тема. Което като се замисли човек, е не само досадно, а и в някаква степен агресивно към слушателя: "Сега аз ще ти говоря за нещо, което е много важно, защото аз така смятам, а ти ще слушаш". 
Слава богу, на хората се случват премного неща, които не могат да влезнат в кутийките на една програмна схема - това е сериалът. По между си ние го наричахме риалити радио, не само на подигравка с модния тогава формат на режисирани биг брадъри, сървайвъри и т.н., а защото и тогава и сега мислим, че обикновения живот с най-всекидневните ситуации е най-интересният пъзел за редене.



Ще ви пускаме неща от Радио НЕТ, защото въпреки неговия прекрасен пример, такъв вид радио не беше последвано у нас. И тъй като сме уникални и непостижими, нашата продукция е неподвластна на времето. Удивително е, че тези неща не са мръднали вече десетина години.



Сега Ружа е на 16 години и е много по-мълчалива и отново мисли за бъдещето си. Дали да стане психолог или артистка, или може би нещо друго. Все така чете по много, свири на пиано без никой да я кара, интересува се от астрология, ходи на актьорски курсове и изобщо не учи в училище. Много е красива. Трите й сестри все така я възпитават и наставляват, а тя все така мрачно и упорито се съпротивлява - някои неща не се променят никога. Кое е най-характерното за Ружа? Това, че не можеш да я опишеш, наистина е много особена. Като я погледнеш в очите сякаш огън хвърля искри, а е сдържана и рядко изразява емоции. В нашето ревливо семейство тя е най-неревлива. Милото й красиво лице е толкова привлекателно, че хората дори подсъзнателно се опитват да общуват с нея и много често биват попарени от нейното разсеяно безразличие. Казват ми, че нещо съм объркала текста. Явно и аз не разбирам колко е особена Ружа.


2 коментара:

Анонимен каза...

mnogo hubavo R! :)))

Поли каза...

супер! дайте още!

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work by Малки истории за града is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Powered by Blogger