Намерете си история

4 април 2011 г.

Почистването на 02.03 (South Park)


И така, събрахме се в 11:00, на втори Април в Южния парк. Бяхме малка, но упорита група и за няколко часа изчистихме добре 2 малки участъка от реката. Идеята да я изчистим се оказа доста амбициозна и затова ще продължим и следващите съботи, докато успеем.

Събрахме към 40тина чувала с боклуци:





Имаме съвсем скромно количество снимки, за което съжаляваме, но така се ентусиазирахме от чистенето, че не снимахме много, но за сметка на това резултатите ни са добри:

След почистването... Съвсем друго е да погледнеш от мостчето шумолящата река и да я видиш чиста :)


Положението на реката в Южния парк (както и повечето реки) никак не е добро, защото има коритото е пълно с много клони и дървета, които събират и оплитат страховито количество боклуци... Но всичко може да се изчисти, ако човек има малко желание и време, а удоволствието да видиш подобни купчини изчезнали е голямо:

ПРЕДИ
СЛЕД

ПРЕДИ
СЛЕД

Ще продължим да чистим, докато се преборим с боклуците!

Следващата събота (09.04) пак ще сме там от 11:00, ще се радваме ако дойдете - колкото повече хора чистим, толкова по-хубав резултат ще има :)


 ПС Ако решите да се включите си носете по възможност гумени ботуши, за да не се цапате и мокрите, по-здрави чували и хубави ръкавици.

3 коментара:

Анонимен каза...

Bravo hora!!! Veliki ste :)

Стела каза...

Неистово замърсяване, думи нямам... Дано да се съберат още хора за следващия път :) Снимай да видят купищата, които чакат своите чистачи все така. Че нали били "10-тина хартийки, докато пием бира" - може пък това да мотивира хората повече :)
До скоро :)!

врата за пожар каза...

Поздравления за тази инициатива. Радвам се че попаднах тук . И аз на скоро организирах малко почистване в селото ми където всеки изхвърля в реката си отпадъка и след това се оплакват как им миришело пред врата, пълна пародия. Но не знаех, и че положението на реката в Южния парк никак не е добро, защото има коритото е пълно с много клони и дървета, които събират и оплитат страховито количество боклуци, а от тези дървета при по силен дъжд ще спира водата и ще излиза на вън,което е опасно.

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work by Малки истории за града is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Powered by Blogger