Намерете си история

2 май 2011 г.

Къщата на Малки истории
Както знаем духът и материята трябва да бъдат в равновесие и ако Малки истории са дух, то къде е материята? 
Освен това, на нас винаги ни се е искало да направим нещо заедно, ръкотворно, което да остане за идните поколения. От друга страна, забелязваме, че в наши дни дори материята е виртуална. Затова се надяваме, че ще участвате с нас в строежа на общата ни къща. 
Според това как ще изглежда ще й измислим накрая и име. 
Сериозно, нека видим какво ще произведе общото ни въображение и настроение. 

Как ще я построим (правила):

В началото ще започнем от фасадата - ще ни трябват тухли, боя, врати и прозорци, керемиди, комин, антена, перденца, цветенца, балкон, фризове, улуци, надписи, стъпала, всякакви дребни хубави парченца, които ви харесват и мислите, че ще е хубаво да сложим на нашата къща… 
Изобщо всичко, което има по фасадата на една себеуважаваща се постройка. 
По-натам ще я обзаведем и отвътре… Бая работа ни чака!

Това, което трябва да направите, за да се включите в строежа е да снимате парченца от къщи, които ви харесват, или да ги нарисувате, а може и да ги изрежете от някъде.  
След това ни ги пращате на little.stories@abv.bg и ние започваме да я строим. 
Ще си имаме и склад, където да държим частите, които не можем да използваме веднага (тъй че не се притеснявайте да пращате всичко, което ви харесва). Ще имаме и списък на наличните нещата.

Също така и списък на основните неща, които ни трябват за строежа и ще можете да следите, за да се ориантирате ако се чудите от какво има нужда къщата.  

В блога и в страницата ни във фейсбук редовно ще публикуваме развитието на строежа, за да можете да наблюдавате отблизо състоянието на къщата.

За да не е съвсем сиротно положението й в момента (тъй като все още я няма), й подарихме кола, която да седи отпред (а може и в гараж, ако й го построим?)

Не си мислете, че сегашното очертание е истинският силует на къщата. То е само пример. Съвсем спокойно тя би могла да изглежда и така:
0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work by Малки истории за града is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Powered by Blogger