Намерете си история

27 май 2011 г.

Намирам си разни неща

Намирам си разни неща на улицата понякога. Нито ги търся специално, нито обичам да събирам ненужни предмети, напротив, но просто мисля, че човек трябва да има отношение към късмета си.

Уличният ми инвентар в момента се състои от следното:
Една изкривена стотинка, щипка, един страхотен странен ключ, списъка за пазар, за който си има отделна история, странно копче и две карти за игра. Преди много време бях намерила една рентгенова снимка на коляното на някаква жена. Тогава една приятелка много ми се цупи как можело да я взимам и че било зловещо. Хич не е зловещо, ами си беше особена находка.


Странният ми ключ, който в момента не мога да открия, го намерих доста отдавна около Развигор. Освен, че е странен и стар и не мога да си представя що за ключалка е отключвал, няма други особени свойства.

Стотинката вече не мога да си спомня къде я намерих, но ми харесва, че е крива.

Копчето, също, не е нищо особено, но го видях на светофара на пешеходната пътека на Попа и ми стана интересно и го вдигнах да го разгледам, после светна зелено и трябваше да мина, и вече нямаше как да го изхвърля обратно на улицата.

Щипката е най-скорошното ми откритие и я взех, защото не мога да си спомня да съм срещала други щипки на земята.

Нищо особено дотук, но картите, си имат особени свойства и са вълнуващи.
Всъщност заради тях започнах да пиша тази история. Установих, че никой от хората, които познавам, не са намирали карти на улицата. Аз започнах да ги намирам отдавна и още тогава това ми се стори особено късметлийско. Понеже ми се струват изключително специални си измислих правило – когато намеря втора карта трябва да хвърля предишната, която съм си прибрала. За да не си разваля късмета. Нося си ги в портмонето и като намеря нова, на момента правя размяната.

Както разбирам сега, правилото ми е съвсем добре измислено, защото в момента имам две карти, асо спатия и тройка каро и нова карта не съм си намирала много отдавна. Явно от алчност съм се стискала да си изхвърлям асото заради такъв дребосък и късметът ми е блокиран. Ще го изхвърля.


ПС Пропуснах Зайо. Ако не сте чели неговата тъжна история можете да я прочетете ТУК.

7 коментара:

Анонимен каза...

Много често виждам карти на улицата, но отдавна вече не ги взимам. Да съберем едно пълно тесте?

Grif каза...

С удоволствие, въпреки че ако имам повече от една карта в мен не знам дали ще намирам нови... Жалко, че изхвърлих асото :)
Договаряме ли се?

Анонимен каза...

да.

Grif каза...

Онзи ден намерих една 2-ка спатия. Ти намери ли нещо дотук?

Анонимен каза...

И аз намирам карти по улиците. Но през определени периоди от време, които съвпадат с приключването на някаква моя житейска задача. Внушила съм си, че по този начин съдбата "раздава картите си". Винаги се опитвам да разгадая значението на поредното раздаване. Днес намерих поп спатия, вале каро, петица спатия, четворка пика и двойка каро. Който разбира от карти да каже какво значат.

minosima каза...

Аз постоянно намирам предмети, но и губя така че танто за тунто пък карти щях да отворя магазим

minosima каза...

Аз постоянно намирам предмети, но и губя така че танто за тунто пък карти щях да отворя магазим

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work by Малки истории за града is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Powered by Blogger