Намерете си история

3 януари 2013 г.

Какво се случи в Малки истории през 2012

Не знам за вас, но аз лично съм много доволна от 2012 - беше една чудесна година по всички параграфи. Обикновено покрай нова година съм страшен мрачнюга, затова сега ме е обвзел голям ентусиазъм.

Най-интересното от Малки истории за 2012

Най-хубавата (и най-четената) ни история за 2012 е Грях, история за Руската църква и хората, които пишат бележки с желания на св. Серафим. 
Задължително я прочетете ако сте я пропуснали!

"В Руската църква като заобиколиш отляво има стълбички надолу в тайнствено подземие. В прохладата и полумрака в дъното сияе бял мраморен саркофаг. Там е погребан архиепископ Серафим Собелев, управлявал Руската църква 29 години, умира 1950 г., погребват го под олтара. Хората вярват, че е светец-чудотворец, който след смъртта си продължава да се грижи за паството. Пишеш му бележка или писмо, оставяш го някъде около гроба и той изпълнява молбите." 
Продължава ТУК

(Ще направя малко лирическо отклонение, за да кажа, че беше изключително забавен моментът, когато някой пусна линк към историята в БГ Мама. Историята явно скандализира изключително много потребителите там, което много ни забавли. Обявиха я за фалшива измишльотина и по бгмамински я заклеймиха и оплюха. Смятам това за още една добра препоръка да я прочетете.)

Особено вълнуващо от 2012 е появата на едно прекрасно филмче в Малки Истории - Heads Up
Страшно ни харесва, приятно ни е да си го гледаме и се надяваме догодина да имаме още. 
Ето го, а ако искате направо прочетете и неговата история ТУК


Продължаваме нататък.

През 2012 имаме няколко истории, които са продължения на други истории, а едната даже е и продължение на продължението. 

+ история от Стаси за нейните улични находки! 

През 2012 упорито задълбахме в мистерията около селО Париж и най-накрая разкрихме всичко. Хронологично:

…може да се каже, че Коледните истории за натъжаване и размишление вече са поредица, защото имаме вече две:

Най-хубавите снимки от страницата на Малки истории във Фейсбук:


Колажът от истории
Момичето от пл. Гарибалди
Арестантът от Раковски
Във връзка със споменаването на страницата ни във фейсбук тук е моментът да се изфукаме, че вече имаме 1515 лайка! Това ни изпълва със задоволство, защото е много радостно че на толкова много хора им харесват историите, снимките и линковете, които пускаме там. Тази година така се случи, че страницата беше много по-активна от блога с куп градски снимки, интересни новооткрити линкове и напомняне на минали истории. 
Ако още не сте ни лайкнали, лайкнете ни - при нас няма спам, а само интересни истории и хубави картинки.

Малко статистика

Като всеки себеуважаващ се сайт и блог и ние много съвестно следим колко посещения имаме, какви, как и защо. 

Винаги ми е много интересно е да гледам какви търсения в Гугъл довеждат посещения в Малки Истории. За тази година, както и за всички времена най-много хора от случайни търсения са попадали при нас, търсейки "Най-дългата улица в София".
Попадат и четат превъзходната история за ул. Искър. Изключително ме забавлява този факт. Никога не съм се чудила коя е най-дългата улица, а ето тук десетки и стотици хора се чудят и съвсем се объркват като ги подвеждаме, че това е ул. Искър…


На второ място хоарата най-много попадат тук, търсейки "Карамел Му". И отново се натъкват на същата превъзходна история линк!. Това, обаче, вече хич не е подвеждащо, защото няма къде да научиш повече за Карамел Му, отколкото в Малки истории.

Много успешна се оказа ето тази малка снимчица, която заблуждава всички, които търсят "НЛО над София". 

...имаме и няколко търсения "на колко каци зеле се равнява едно яйце". На това вече имаме правилния отговор! Ще го откриете ТУК.


И за финал няколко интересни линка от 2012:

Humans of New York: Брандън започва HONY през 2010. Събира истории от хора по улиците на Ню Йорк, а понякога просто ги снима. Сайтът е прекрасно направен и много приятен за четене и задълбаване. Ако още не сте попадали на Humans of New York непременно го разгледайте. 

6emeia: Приятен графити сайт пълен с хубави идеи.

Eyebombing: Много любим! През 2013 задължително ще пробвам нещо такова из улиците на София. 

От един наш мил читател, който ни светна на този блог съвсем скоро (във връзка с тази история):
I collect shopping lists: Сайт на едно момиче от Англия, което събира списъци за пазар вече 4 години. Много приятен. Един наш мил читател ни светна на него съвсем скоро във връзка с тази история. 


* * *
Силно се надявам и вие да сте доволни от 2012, ако не - дано 2013 повече ви хареса!

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Creative Commons License
This work by Малки истории за града is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Powered by Blogger